Mulakan Hari-hari yang mendatang dengan senyuman dan hati yang bersih..

Selamat Pengantin Baru Wan Fariza (Kak Uda)

The Pelamin

07/03/2009&08/03/2009(Sabtu &Ahad) Hai semua...hari ni saya nak cerita sket sekitar majlis perkahwinan kak uda(my sepupu) dan husband nya zul...telah diijabkabulkan pada 8 mac 2009 di Masjid Bertam Ulu Melaka..saye ngn family bersama-sama pulang untuk meraikannya..xceli takd elah meriah manepun tapi disebabkan kaum keluarga berkumpul di kampung..itu yang menjadi besstttt sangat dan suasana bertambah meriah..7 hb tu adalah majlis persalinan bagi pengantin perempuan..sebanyak 7 persalinan pada malam tu..biasalah orang melaka n adat kiteorang ni..kalo majlis kahwin je mesti ada persalinan malam yang dinamakan malam berinai...itu yang meriah tu..malam tu selain majlis persalinan pakaian disertai majlis marhaban dan cukur jambul untuk anak kaklang dan anak angah..xceli malam tu kak uda belum nikah lagi,..sebabnya masjlis nikah nye pada 8hb sebelah pagi di masjid...So..hari yang ditunggu 8hb dah tiba n pasangan selamat diijabkabulkan dengan persalinan pakaian nikah mereka iaitu pink...ha comel kan kaler pink tu..(kaler kesukaan ku)time saya nikah dulu pun wane pink..pelik semua skrg nak ikut...heheh)Lebih kurang dalam pukul 1 tghari kak uda dan suami pun bersiap untuk berarak dengan pakaian yang serba indah songket bunga tabur merah..(suke sangat tengok warna yang ceria2 ni..ala2 ceria cikgu rubina la kan..)tapi yang kelakornye adik dah jadi bidan terjun untuk menjadi pengapit sebabnya kebetulan baju nya berwarna merah yang didatangkan khas dari dubai...(sari india yang dibelikan dari abang long)oklah.,,...cun jugak lah...apepun..ni je yang dapat saye paparkan untuk u ols..selebihnya tak berkesempatan sebab terlalu banyak sangat..neway...enjoice... :)



Sanggul Lintang

Me wif kak uda (persalinan cina)

mama to be

nikah yang kaler pink

kesayangan ku

sementara nak tunggu mase besanding :)
kami....
mama n papa to be...hihi

me@8 months

3 comments:

Ma'am_Chelsea said...

Hye fila..

Suker tgk pic fila & hubby sanding cama2...

Sweet sgt =)

Famila Akmar binti Faisal said...

tenkiu....hehe..biase lah..suke nyibuk je kiteorg

Famila Akmar binti Faisal said...

tenkiu....hehe..biase lah..suke nyibuk je kiteorg