Mulakan Hari-hari yang mendatang dengan senyuman dan hati yang bersih..

Masak-masak Day

Hai kawan-kawan...hari ni adalah hari yang paling rajin buat saye dan my beloved hubby...sebabnye hari ni we all plan nak masak untuk makan malam...hihi..dah lame rasenye tak masak2 meriah cengginih..tup-tup petang balik keje je kiteorang plan rase macam nak masak..so agenda nye terus ke paso le membeli ikan dan yang sewaktu dengannye..target menu utama hari ni ikan bawal sweet sour..hmm..xceli ni pebret sayang..tu yang die request tu..takpe.sayangg nye pasal kire on je le...sebab nanti dapat upah cayang jugak..hehehe..so..sesi pegi membeli la di paso tu..saye g carik sayur n ape2 barang ntah..die g ler membeli ikan bawal tu..(saye tak leh bau ikan kat paso..kembang tokak ni..;)...selosai membeli dan tawar menawar(boleh ke..?)hehe..pas tu singgah le kat kedai gambo jap..sebab si sayang nak amik gambo untuk pas keje die...huhu lame nyer nak tunggu tukang gambo ni datang.kate 10 menet tapi dah macam 20 menet je..sib baek tak lengkap setengah jam..dah settle sume..we all pun balik le..bersiap-siap ke dapo..yang best sayang tolong saye masak udang.,siap tumbuk rencah n masakkan nasi..(bertuah badan)hiihihihih.ala..takpe sekali sekali pe salahnye suami tolong kite di dapur kan..walopun sesimple mane pun..besar pahalanya..neway..ni ler beberapa menu yang dah jadi pada malam tu..kalo tengok sikit je kuantiti lauk tu sebab 3 orang je yang nak makan (plus baby dalam perut mama ni)hihi..pas solat magrib..we all pun ngap la dengan berseleranye...sebelum tu jangan lupe baca ...bismillah.. :)

sweet sour ikan bawal

udang goreng bawang..(sayang buat)

kentang goreng cili

sayur bendi goreng

2 comments:

Ma'am_Chelsea said...

Cedapnyerrrrrr...

Nak tumpang skali leh? =)

Famila Akmar binti Faisal said...

hehe.nanti kene masak lain ler..hahah