Mulakan Hari-hari yang mendatang dengan senyuman dan hati yang bersih..

Hari-hari ku...

mama n papa to be..

Semalam saye belek-belek buku appointment..tengok balik gambar² scan baby..dari start saye disahkan preggy sampaila appointment yang minggu lepas...minggu ni ada appointment lagik..boleh tengok anak mama lagik..(pas ni mama lahirkan baby..tiap-tiap hari mama nak belek baby..hihi.)seronok,happy sesangat hanya allah je yang tau..bayangkan hanya tengok gambar baby je dah terasa naluri ni kate 'comel sungguh anak mama ngn papa ni.."bile tgk sekali muke die dalam kertas scan,ada iras macam papa die..hehe..(papa die kompom sukeee la..)takpe ni baru dalam kertas je..yang original keluar nanti ikut muke mama die la nanti..kot.hhihi(papa jangan jeles eh..)tiap-tiap hari mama ngn papa rindu sangat ngn baby dalam peot mama nie.rindu yang tak dapat digambarkan..(pada sesapa yang pernah preggy n punya anak,sure die paham..betul tak..??)dalam seharian tak penah lekang mama ngn papa usap awak dalam peot mama nie...borak² ngn baby..yang penting selalu tak lekang dari mulut mama ngn papa mendoakan kesejahteraan dan kebaikan untuk baby..(mama rase dah mcm makin hampir je mama nk lahirkan awak..)hati memang tak sabar nk tengok anak mama dalam peot nie..tapi semua kuasa allah..doa mama ngn papa sentiasa mengiringi baby lahir dengan selamat dan sempurna..."eh..eh..anak mama panggil mama eh..eheh..sebab mama saje dok ngiring nak bagi baby siku mama..hihi(cian baby eh..agaknye tersepit baby bile mama ngiring ke kiri tu..)beralun-alun peot mama ni..(papa sukeee la...bile dah baby siku² mama.,papa la yang senyum lebar ke telinga..)bile mama telentang,terasa baby tendang mama,...syahdu sesangat tau,...mesti comel anak mama ngn papa nie..(kadang-kadang terpikir apa yang baby buat dalam peot mama nie..(nak tau,papa cakap baby mesti tgh main bola..,sebab nanti nk ikut papa main futsal..hihi..mama cakap awak tengah bace buku kot..@tolong mama masak.)hihih..semua kuasa allah kan..allah yang lindungi baby dalam peot mama nie..mama ngn papa hanya boleh mendoakan semuanya berjalan dengan selamat..tapikan,mama paling suke bile baby mama ni time makan mesti die bersungguh-sungguh makan..yang bestnye time ending makan tu,mesti baby mama ni bagi tumbukan padu kat peot mama dengan kuat sebab die cakap die dah kenyang.."agaknye la.."mama,kite dah tenyang la..jgn makan banyak² sangat.."hihihi..apepun..mama dah sampai ke 37 weeks..mama ngn papa akan sentiasa sabar menunggu kelahiran awak ye cayang...senangkan mama lahirkan awak yer...(yang penting papa tak sabar nk azankan kat tinge awak...sambil mendengar sore awak yang comel dan manje gitewww....mama cayang baby ngn papa...

*ya allah.,kurniakan lah kami kesihatan yang sempurna untuk kami melalui hari-hari kami sebagai insan yang kerdil di bumi mu ini yang allah..ya allah, lahirkan lah anak kami ini dengan mudah dan selamat..dan jauhkan dari segala musibah..sesungguhnya Kau yang Maha Mengetahui dan Maha Menyayangi ..Ku mohon restu darimu..berikanlah kebahagiaan kepada rumahtangga kami dan kurniakan lah kami cahaya mata yang sihat,sempurna dan selamat dunia akhirat..AMIN..*

3 comments:

Mrs LVoe said...

sha doakn ur family sentiasa bahagia dear

nURmALa mAZLan said...

semoga berbahagia selalu..AMIN!!!

Famila Akmar Faisal said...

*Mrs Lvoe*

Tenkiu so much sha dear..allah je yang balas semua untuk sha...Insyaallah.. :)

*nURmALa mAZLan*
Tenkiu mala atas segala doamu..Insyaallah..Amin