Mulakan Hari-hari yang mendatang dengan senyuman dan hati yang bersih..

Contraction Oh Contraction??

Ada idea??Bile orang cite pasal sakit nak besalin ni..macam² yang kite dengar kan..bagi ibu-ibu yang ada pengalaman mengandung, mesti tau apa tanda-tanda nak bersalin nie...ada yang sakit,nak duduk serba tak kene,kalo jalan banyak lagi la..(tapi kate better banyakkan berjalan esp: di Mall ke..??iyer ke??)macam saye ni tak berapa nak arif..tapi ada lah sket ilmu-ilmu yang diturunkan kepada saye..Hari ni dah mula rase contraction sket²..tpi tak seteruk mana la..(kadang-kadang rase,kadang-kadang tak rase)bagi yang pernah ada pengalaman mesti paham kan cane perasaan nye..? Kalo dipikirkan..,rase macam awal sangat sebab baru 37 weeks..(tapi ada yang kate sedang elok,ntahla..lain² pendapat kan..?)yang penting semua selamat..Bile rase contraction nie,kadang macam seronok pun ada,yelah,semua tu pengalaman kan,memang saya nak sangat rase sakit bersalin ni..(tapi kalo bole rase sakit bio terus senang melahirkan)jangan yang sakit berpanjangan(cian ler kat akak ni...1st time pengalaman..huhhuhu) tapi semua tu kuasa Allah kan..Die yang tahu sakit kite macamana..Apepun saye sentiasa berdoa semoag dipermudahkan segalanya...So,kawan-kawan ada idea tak,or ada yang ada pengalaman tentang iteww..leh la share ngn saye nie.. :)

4 comments:

jane_doe3328 said...

37 weeks normal dah rasa contraction :) time perot kerasss tu...hah, contraction lah itu

tapi bila contraction tuh dah datang selang seminit dua... wow! itulah 'nikmat' dunia. hihihi!

nURmALa mAZLan said...

Bestnyer kak..kita pon tak sabar nak rasa pengalaman tu la kak..huhu~~

Ma'am_Chelsea said...

Hye Fila...

Oloo, xde pngalaman nak nasihat..

Apepun, hrp2 Fila dpt hadapi saat2 itu nnt dgn tenang & dipermudahkan segala urusan....

:)

Famila Akmar Faisal said...

thanks semua sebab bagi pendapat..

jane:

oyeke..baru tau..tp memang kite nak rase nikmatnye..arap dipermudahkan lah ye..

mala:
insyaallah..nanti giliran mala pulaks..

lynn:
tenkiu lynn.. :)